3/9/13

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοση του κ. Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα

 Κληθείς χθες να σχολιάσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για έκδοση του κ. Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου είπε:


«Το Ανώτατο Δικαστήριο σήμερα έχει αποφασίσει την έκδοση του κ. Μιχαηλίδη στις ελληνικές Αρχές. Αναμένουμε να υποβληθεί το αίτημα μετά την απόφαση και να ακολουθηθεί η διαδικασία όπως αυτή προνοείται. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα εκτελεστεί εντός των χρονικών πλαισίων που ορίζονται στον Νόμο και τα οποία ρυθμίζονται με βάση την εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων».

Κληθείς να χαρακτηρίσει την απόφαση, ανέφερε: «Είναι μια απόφαση σταθμός γιατί, πρώτον εφαρμόζεται μια πρόνοια του Συντάγματος η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η Κύπρος είναι σε θέση να εκτελέσει ευρωπαϊκά εντάλματα χωρίς οποιαδήποτε προσκόμματα, όπως είναι και η υποχρέωσή μας. Από την άλλη, δίδεται η δυνατότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να επιζητεί και εκείνη την εκτέλεση ευρωπαϊκών ενταλμάτων για υποθέσεις που αφορούν Ευρωπαίους πολίτες και θα εκδικαστούν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Και να είστε βέβαιοι ότι τέτοιες υποθέσεις θα υπάρξουν στο σύντομο μέλλον, όταν μάλιστα αναλογιστούμε το γεγονός ότι για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι τράπεζές μας υπάρχουν και ζητήματα τα οποία έχουν συμβεί και στην Ελλάδα και στα οποία μετείχαν πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συνεπώς, όταν και εμείς αποφασίσουμε και είμαστε έτοιμοι, να είστε βέβαιοι ότι θα αναμένουμε να υπάρξει και η αντίστοιχη ανταπόκριση».