17/1/13

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ 17/01/2013


Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε για ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, αλλά διαπραγματεύτηκε σκληρά με την Τρόικα και πέτυχε να αφαιρεθεί από το αρχικό Μνημόνιο η ονομαστική απαίτησή της για ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων οργανισμών.
Αυτό που κατʼ αρχας συμφωνήθηκε στο Μνημόνιο είναι ότι σε περίπτωση που το δημόσιο χρέος της Κύπρου κριθεί ότι είναι μη βιώσιμο, αν είναι αναγκαίο, θα εξεταστεί και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ και ο υποψήφιός τους κ. Αναστασιάδης ασμένως αποφάσισαν ότι το χρέος της Κύπρου είναι μη βιώσιμο και ταυτόχρονα έκριναν ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις.
Τόση ανυπομονησία όσο αυτή για τις ιδιωτικοποιήσεις έδειξαν και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Ενώ η Κυβέρνηση έδινε τη μάχη για να σώσει τους ημικρατικούς οργανισμούς τόσο το ΔΗΚΟ και ο ΔΗΣΥ όσο και ο κ. Αναστασιάδης πίεζαν την Κυβέρνηση να υπογράψει άρον-άρον το Μνημόνιο, όταν αυτό προέβλεπε ιδιωτικοποιήσεις.
Έχει πλέον γίνει φανερό στους πολίτες ότι η ρητορική τους εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων είναι απλώς προπέτασμα καπνού για κάλυψη της πραγματικής τους θέσης που είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.