4/12/12

Υπογράφηκε η συμφωνία μίσθωσης της περιοχής Μακένζι στον Δήμο Λάρνακας 04/12/2012

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου και ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης υπέγραψαν το μεσημέρι συμφωνία μίσθωσης με την οποία η διαχείριση της περιοχής Μακένζι, η οποία βρίσκεται σε τουρκοκυπριακή γη, περνάει στον Δήμο Λάρνακας από τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, που είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε χαιρετισμό της η Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με ορθολογιστική διαχείριση και με σύγχρονο πνεύμα η περιοχή Μακένζι μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της Λάρνακας, κάτι που το έχει ανάγκη και η πόλη και όλοι μας, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Η κα Μαύρου τόνισε ότι η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα αποδεικνύει πως η συνέργεια μεταξύ του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να αποδώσει καρπούς, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του Υπουργείου Εσωτερικών τις τοπικές Αρχές.

Ανέφερε επίσης: «Η συμφωνία αυτή είναι μια απόδειξη αυτής της εμπιστοσύνης. Το κεντρικό κράτος παρέχει το πλαίσιο και την υποδομή, η τοπική Αρχή βάζει τη σύγχρονη προσέγγιση, την ενέργεια και την καθημερινή έγνοια ώστε ο χώρος αυτός να λειτουργήσει ως χώρος έλξης και των νέων και των λιγότερο νέων Λαρνακέων, και όχι μόνο».

Η κα Μαύρου διαβεβαίωσε ότι το πνεύμα συνεργασίας με το οποίο αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο θέμα θα συνεχιστεί και στην αντιμετώπιση κάθε αιτήματος ή πρότασης που προέρχεται από τον Δήμο Λάρνακας ή άλλες τοπικές Αρχές. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία, που είναι για το καλό των πολιτών και του τόπου, θα επεκταθεί.