4/12/12

Αναχώρηση της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου για τις Βρυξέλλες 04/12/2012


Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες όπου μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκά Λουκά θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει σειρά θεμάτων που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών. Ιδιαίτερης σημασίας για την Κύπρο είναι το θέμα του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου (ΚΕΣΑ) και η ενδιάμεση αξιολόγηση του προγράμματος της Στοκχόλμης.


Το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου η Υπουργός Εσωτερικών θα συμμετάσχει σε συζήτηση υψηλού επιπέδου που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικής (EPC) με θέμα: «Το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς»;


Μια σειρά από διακεκριμένους ομιλητές θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους για την ολοκλήρωση - ή αναμενόμενη ολοκλήρωση - του κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, τη σημασία του, καθώς και τις προκλήσεις που απομένουν για την Ευρώπη σχετικά με το ζήτημα του ασύλου και της πολιτικής ασύλου. Η κα Μαύρου θα μιλήσει στο πάνελ, μαζί με την κα Cecilia Malmström, Ευρωπαία Επίτροπο για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, την κα Monika Hohlmeier, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και την κα Madeline Garlick, από το Γραφείο για την Ευρώπη του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Μετά τη συζήτηση θα υποβληθούν ερωτήσεις, με συντονιστή τον ανώτερο αναλυτή πολιτικής του EPC κ. Yves Pascouau.


Η κα Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την ίδια μέρα.