4/12/12

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη 04/12/2012

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Υπεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Δεκεμβρίου.


Στο πλαίσιο της συνεδρίας θα πραγματοποιηθεί από κοινού κοινοβουλευτική ακρόαση με εκπροσώπους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης με θέμα «Κοινοβουλευτικές προσεγγίσεις στην αποτροπή διενέξεων, στη συμφιλίωση και στην οικοδόμηση της ειρήνης».


Τα μέλη της Υπεπιτροπής θα έχουν επίσης συναντήσεις στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) με αξιωματούχους του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Jan Eliasson και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Ivan Šimonović. Θα πραγματοποιήσουν επίσης επαφές με Μόνιμους Αντιπροσώπους χωρών μελών του ΟΗΕ. Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια των πιο πάνω επαφών είναι το Μεσανατολικό, το Κυπριακό, η κατάσταση στη Συρία, οι πολιτικές αλλαγές στον Αραβικό κόσμο, η διαδικασία μεταρρύθμισης του ΟΗΕ και η οικουμενική διάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.