4/12/12

Ημερίδα αφιερωμένη στην ΕΕ από την Πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα 04/12/2012


Στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πεκίνο διοργάνωσε το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Διπλωματική Αποστολή της ΕΕ στο Πεκίνο και το China Europe International Business School (CEIBS), Ημερίδα αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση, κύρια ομιλητής στην οποία ήταν η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας κα Ανδρούλα Βασιλείου, επικεντρώθηκε στην ευρωπαϊκή προσέγγιση στους τομείς της εκπαίδευσης και εργασίας (“A European Perspective on Education and Employment”). Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυναν η Πρέσβης της Κύπρου στο Πεκίνο κα Ιωάννα Μαλλιώτη και ο Πρύτανης της Σχολής CEIBS κ. Helmut Schϋtte.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής, διπλωματικής, καλλιτεχνικής και δημοσιογραφικής κοινότητας του Πεκίνου. Μετά τις ομιλίες προβλήθηκαν κυπριακές και άλλες ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κυπριακά εδέσματα τα οποία προσφέρθηκαν από την Πρεσβεία.