4/12/12

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στους εορτασμούς της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας 04/12/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης παρέστη σήμερα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, στον επίσημο εορτασμό της Προστάτιδας του Πυροβολικού Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, στο Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή», στον Δελίκηπο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Υπουργός Άμυνας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους
:

«
Ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας γιορτάζει το Πυροβολικό και τιμούμε τη μνήμη εκείνων που έπεσαν πλάι στα πυροβόλα τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Το Πυροβολικό, όπως και ολόκληρη η Εθνική μας Φρουρά, περνάει μια φάση δυναμικής αναδιοργάνωσης.

Θέλω να εκφράσω την εμπιστοσύνη της Κυβέρνηση προς την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και τη βαθύτατη εκτίμηση για το σοβαρό, υπεύθυνο και αξιόλογο έργο που επιτελείται για την αναβάθμιση και ισχυροποίηση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας μας
».

Μετά τη
δοξολογία, ανεγνώσθη η ημερήσια διαταγή του Διοικητή του Πυροβολικού και στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας κατέθεσε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στεφάνι στο μνημείο του Συνταγματάρχη Πυροβολικού Στυλιανού Καλμπουρτζή, του οποίου ο ηρωισμός αποτελεί παράδειγμα για τους Πυροβολητές.

Ακολούθως
, ο κ. Ηλιάδης και οι επίσημοι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν τη στατική έκθεση μέσων και οπλικών συστημάτων, καθώς και την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ενθυμημάτων Πυροβολικού.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η πολιτική, εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς και Στρατιωτικοί Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών
.