20/11/12

Εγκαίνια σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Κύπρου στο Βερολίνο 20/11/2012

Πραγματοποιήθηκαν στις 16 Νοεμβρίου στην Κολωνία τα εγκαίνια της σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κυπριακές στιγμές». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται κάθε Νοέμβριο στις πόλεις Κολωνία και Βόννη από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο. Φέτος πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά και είναι αφιερωμένες στη μουσική, τη φωτογραφία και την ποίηση.

Στα εγκαίνια απηύθυνε χαιρετισμό ο Επίτιμος Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βόννη κ. Γιάννης Βασιλείου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση φωτογραφιών των George Bacoust, Πάμπου Χαραλαμπίδη και Sebough Voskeritchian με τις οποίες απέδωσαν εικόνες που ξεπηδούν μέσα από την ποίηση του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη. Πηγή έμπνευσης των φωτογραφιών ήταν τα ποιήματα «Ελένη», «Σαλαμίνα της Κύπρος» και «Γάτες τ’ Αϊ-Νικόλα». Την έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, συνοδεύει ηχητική εγκατάσταση με ηχογραφημένες απαγγελίες των τριών ποιημάτων του Σεφέρη στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης πρόγραμμα με μουσική από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αρμενία και την Τυνησία με τίτλο «Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο».

Οι «Κυπριακές στιγμές» συνεχίζονται με άλλο ένα μουσικό ραντεβού στις 24 Νοεμβρίου στην Κολωνία και τελειώνουν στις 29 του μήνα με ένα κονσέρτο πιάνου στο Σπίτι του Μπετόβεν στη Βόννη.