20/11/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου 20/11/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συγκάλεσε αύριο το πρωί σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων που προκύπτουν από τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Στεφάνου είπε: «Το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα εξέτασε θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό του 2013 ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη. Το θέμα αφορούσε επιπρόσθετα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2013 που έχουν σχέση με το θέμα της περαιτέρω μείωσης των δαπανών στη λειτουργία του κράτους και που, ασφαλώς, έχουν σχέση και με τη συζήτηση που κάνουμε με την Τρόικα.

Θα υπάρξει σχετική συνεννόηση του Υπουργού Οικονομικών με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει έχοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε με τη συζήτηση με την Τρόικα για επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγήσει στη δανειοδότηση Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς είπε ότι τα διάφορα ζητήματα που θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ο κ. Στεφάνου είπε: «Κατά τη χθεσινή ολοήμερη διαπραγμάτευση έγινε παρά πολλή δουλειά. Μέσα από τη διαπραγμάτευση επιτεύχθηκαν συγκλίσεις σε διάφορα ζητήματα, αλλά πρέπει να πούμε ότι παραμένουν διαφωνίες σε σοβαρά ζητήματα, γι’ αυτό και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για ενημέρωση και συζήτηση των θεμάτων που προκύπτουν από τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα για αύριο στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο».