6/11/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Σταύρο Μαλά 06/11/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Σταύρο Μαλά.


Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μαλάς δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έχω ζητήσει ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Η υπόθεση της οικονομίας είναι εθνική υπόθεση και πρέπει όλοι ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη, έτσι ώστε να πετύχουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, αλλά και για τις τράπεζες».

Πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα είναι εμπιστευτική, ενώ σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην άφιξη της Τρόικα, ο κ. Μαλάς είπε: «Έχει λεχθεί πάρα πολλές φορές ότι ήδη έχει γίνει μια διαπραγμάτευση με την Τρόικα μέσω πολλαπλών επικοινωνιών. Τώρα που βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αυτής της συζήτησης δεν είναι πολύ υποβοηθητικό να λέμε ότι υπάρχει καθυστέρηση. Τελικά με ποιου το μέρος είμαστε; Με το μέρος της κυπριακής κοινωνίας ή της Τρόικα; Αυτό πρέπει να το αποφασίσουμε.

Στέλλω το μήνυμα να κατεβάσουμε τους τόνους όλοι, να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και να στείλουμε το μήνυμα προς την κοινωνία ότι αντιλαμβανόμαστε και την άμεση υποχρέωση που έχουμε για να διαπραγματευθούμε με την Τρόικα, αλλά και τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη υποχρέωση που έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συνδιαμορφώσουν και να συνδιαχειριστούν το Μνημόνιο, διότι η υπόθεση Μνημόνιο δεν θα λήξει τον Φεβρουάριο. Όποτε και αν αποφασιστεί θα έχει αποτέλεσμα για τα επόμενα χρόνια».