6/11/12

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Έλση Χριστόφια παρέστη σε τελετή παράδοσης λεωφορείου προς τον Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία 06/11/2012

Ακόμη και η πιο μικρή ενίσχυση πρωτοβουλιών που έχουν σκοπό την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με νοητική αναπηρία είναι μεγάλης σημασίας, τόνισε σήμερα η Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Ραδιομαραθωνίου, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Έλση Χριστόφια, σημειώνοντας ότι παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η κοινωνία στο σύνολό της αγκάλιασε και φέτος με ενθουσιασμό τον θεσμό του Ραδιομαραθωνίου.



Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Ελεούσα του Κύκκου» κατά την οποία παραδόθηκε από πλευράς του Ιδρύματος «Ραδιομαθώνιος» προς τον Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, ένα μικρό λεωφορείο για τις ανάγκες του Συνδέσμου, η κα Χριστόφια ανέφερε : «Με ιδιαίτερη συγκίνηση ανταποκρινόμαστε ως Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος σε αυτό το καθήκον. Πιστεύουμε ότι ακόμη και η πιο μικρή ενίσχυση πρωτοβουλιών που έχουν σκοπό την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με νοητική αναπηρία είναι μεγάλης σημασίας.

Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που διαπιστώνουμε από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, και παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ότι η κοινωνία στο σύνολό της αγκάλιασε και φέτος με ενθουσιασμό τον θεσμό του Ραδιομαραθωνίου , δίνοντας στο Ίδρυμα τα μέσα για να συνεχίσει το έργο του.

Ο Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια, με πρωτοβουλία γονέων και φίλων. Μέσα από τα προγράμματα που λειτουργεί παρέχει ημερήσια φροντίδα, απασχόληση και εκπαίδευση σε άτομα με νοητική αναπηρία, τα οποία δεν μπορούν να τύχουν φροντίδας από άλλες Υπηρεσίες, συμβάλλοντας έτσι στην προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και πνευματικής τους υγείας.


Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Σύνδεσμος εφαρμόζει πρόγραμμα για την επαγγελματική αποκατάσταση και ένταξη των παιδιών στο κοινωνικό σύνολο. Στόχος, βέβαια, όλων των προγραμμάτων του είναι η παροχή στα άτομα με νοητική αναπηρία της δυνατότητας να γίνουν όσο πιο ανεξάρτητα μπορούν και να ζήσουν ευτυχισμένα στο περιβάλλον τους.

Συγχαίρω τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, αλλά και όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συμβάλλουν εδώ και τόσα χρόνια στο έργο του. Εύχομαι όπως το μικρό αυτό λεωφορείο αποτελέσει ένα χρήσιμο μέσο προς διευκόλυνση του ευγενούς κοινωνικού έργου που επιτελείται. Ιδιαίτερα, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια και την αγάπη τους στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου, αγάπη που σήμερα μετουσιώνεται σε πράξη».