20/6/12

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα παραστεί σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή 20/06/2012


Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω δρ Τίτος Χριστοφίδης θα παραστεί σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.


Την Κυριακή, 24 Ιουνίου, ο δρ Χριστοφίδης θα παραστεί σε παράκληση για τους αγνοούμενους, και θα συμμετάσχει σε συμβολική δεντροφύτευση και περιποίηση του Άλσους Αγνοουμένων στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, στην οποία ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα είναι ο κύριος ομιλητής. Θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση από τη Μικτή Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς και από χορευτικά συγκροτήματα.
Εξάλλου, το Σάββατο 23 Ιουνίου, ο κ. Χριστοφίδης θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει στη Βεργίνα το Σωματείο Κυπρίων Νομού Ημαθίας «Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μνημόσυνο για τους πεσόντες Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και δέηση για τους αγνοούμενους. Επίσης, θα διοργανωθεί έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη στήριξη του Δήμου Βέροιας και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας