13/12/12

Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων 13/12/2012

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), διοργανώνεται στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2012, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων
, η Διάσκεψη Προέδρων Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων. Οι εργασίες της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.


Της Διάσκεψης θα προεδρεύει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αντρέας Φακοντής και σ αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, μέλη Κοινοβουλίων κρατών μελών της ΕΕ, υπό ένταξη και υποψηφίων χωρών, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Φακοντής θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης. Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους θα παρουσιάσει, στο πλαίσιο της πρώτης ενότητας της Διάσκεψης, τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ όσον αφορά στις κοινωνικές υποθέσεις.

Η δεύτερη ενότητα έχει ως θέμα την προσπάθεια εξισορρόπησης μεταξύ ανάπτυξης και λιτότητας, διασφαλίζοντας την προστασία και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Το θέμα θα παρουσιάσει η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Pervenche Berès. Την τρίτη και τελευταία ενότητα της Διάσκεψης θα απασχολήσει το θέμα της προώθησης πολιτικών απασχόλησης για τους νέους, της ενεργού γήρανσης και της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Κύριος ομιλητής στην ενότητα αυτή θα είναι ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Koos Richelle.