18/9/12

Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Η καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού της Κύπρου από την Τουρκία –Η τραγωδία συνεχίζεται…», στο Υπουργείο Εξωτερικών 18/09/2012

H Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα τελέσει αύριο, στις 5 μ.μ., στο Υπουργείο Εξωτερικών, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Η καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού της Κύπρου από την Τουρκία – Η τραγωδία συνεχίζεται…».

Η έκθεση ετοιμάστηκε από την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Επιτροπής με το Υπουργείο Εξωτερικών με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η έκθεση αποτελείται από 25 φωτογραφικά πάνελ τα οποία παρουσιάζουν την πολιτιστική καταστροφή που συντελείται στην κατεχόμενη περιοχή, καθώς επίσης την ιστορία και τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία των εννέα κατεχόμενων δήμων. Παράλληλα, προβάλλονται τα ζητήματα της αρχαιοκαπηλίας και της καταστροφής των σχολείων και των κοιμητηρίων στα κατεχόμενα.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων κ. Αλέξης Γαλανός. Στην εκδήλωση θα παραστούν Πρέσβεις οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, οι δήμαρχοι και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των κατεχόμενων δήμων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διανεμηθεί διαφωτιστικό υλικό της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων μαζί με χάρτη που παρουσιάζει 559 θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο και την κατάσταση στην οποία περιήλθαν σήμερα.