18/9/12

Η Πρεσβεία της Κύπρου στη Χάγη διοργάνωσε συμπόσιο στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ 18/09/2012

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ολλανδία διοργάνωσε στις 17 Σεπτεμβρίου, στη Χάγη, το πρώτο από μια σειρά πολιτικο-διπλωματικών συμποσίων, με κύριο ομιλητή τον Ολλανδό Υπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Διεθνή Συνεργασία κ. Ben Knapen.

Τα συμπόσια αυτά διοργανώνονται, κατά παράδοση, στην παρουσία των Πρέσβεων των κρατών μελών της ΕΕ και των υπό ένταξη κρατών, καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας φιλοξενίας, και στη διάρκεια τους ο ομιλητής και οι παρευρισκόμενοι έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στα δρώμενα της ΕΕ.

Ο Πρέσβης κ. Κυριάκος Κούρος, παρουσιάζοντας τον κύριο ομιλητή, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα και τους στόχους της Κυπριακής Προεδρίας καθώς και στην πορεία υλοποίησής τους μέχρι στιγμής.

Από πλευράς του ο κ. Knapen εξέφρασε τις απόψεις του για το πώς επηρεάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία και παρέθεσε τις θέσεις της χώρας του για τις εν εξελίξει συζητήσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και εν γένει τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση που μαστίζει την ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Μοιράστηκε ακόμη τις απόψεις του για το μέλλον της ΕΕ και απάντησε σε ερωτήσεις και σχόλια των παρευρισκομένων Πρέσβεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κύπριου Πρέσβη, ο Ολλανδός Υπουργός επαίνεσε τη διοργάνωση της άτυπης υπουργικής συνάντησης στη Λευκωσία στις 30 Αυγούστου, τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και ουσίας.

Στο τέλος του συμποσίου ο Ολλανδός Υπουργός έλαβε ως δώρο μία φιάλη κουμανταρίας.