18/9/12

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην εκδήλωση για απονομή τιμής στην Παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελεντρίτου 18/09/2012

Είναι με ιδιαίτερη υπερηφάνεια που η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά σήμερα ένα λαμπρό αστέρι του κυπριακού αθλητισμού, την Παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελεντρίτου.

Η Καρολίνα με σθένος ψυχής , συστηματικά, ανεβάζει την Κύπρο στα υψηλότερα βάθρα του αθλητισμού. Σε τρεις συνεχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου, κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, ένα χάλκινο, ένα αργυρό και δύο χρυσά. Έδωσε το φωτεινό παράδειγμα σε όλους τους Κύπριους αθλητές και χάραξε τον δρόμο προς την κορυφή.

Οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ίσως και να υπερτερούν. Και αυτό γιατί σίγουρα υπερτερούν σε πείσμα, σε αισιοδοξία, σε σθένος ψυχής.

Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με το σύνθημα «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά» δίνουν το στίγμα του ολυμπιακού πνεύματος, οι Παραολυμπιακοί με το σύνθημα «ψυχή-

σώμα-πνεύμα» το απογειώνουν. Οι αθλητές αυτοί αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να επιτύχει το σώμα, αρκεί ο αθλητής να καταφέρει να αντλήσει τη δύναμη που πηγάζει από το μυαλό και την ψυχή του. Οι επιδόσεις τους είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η δύναμη της θέλησης υπερνικά όλα τα φυσικά εμπόδια και είναι συχνά ισάξιες με τις επιδόσεις αρτιμελών αθλητών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τις ξεπερνούν.

Αγαπητή Καρολίνα,

Στους φετινούς 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισες εξαιτίας των τραυματισμών, κατάφερες για ακόμη μια φορά να μας κάνεις να σε καμαρώσουμε για την εξαιρετική επίδοσή σου, που σου χάρισε -και μας χάρισε- το αργυρό μετάλλιο.

Ειδική μνεία αξίζει επίσης να δοθεί σε όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν την Καρολίνα, αλλά και όλους τους αθλητές μας στον αγώνα τους. Η αγάπη και η στήριξη της οικογένειας, η επιστημονική καθοδήγηση των ιατρών και των προπονητών και η συμβολή της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού είναι όλα σκαλοπάτια που ανεβάζουν τον αθλητή ψηλά.

Στην Καρολίνα λοιπόν απονέμουμε το μετάλλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ταυτόχρονα, σου δίνουμε την υπόσχεση πως θα σταθούμε, ως νομοθετικό σώμα, αρωγοί στην προσπάθεια για συνεχή βελτίωση των υποδομών που παρέχουν πολύτιμη στήριξη στους αθλητές μας.

Καρολίνα, σε συγχαίρουμε και σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.