24/7/12

Ο Υπουργός Άμυνας παρέλαβε τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων 2012Β΄ΕΣΣΟ 24/07/2012

Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει απλώς δικαιοσύνη αλλά υπάρχει και εμπεδώνεται η αίσθηση και η ευθύνη της συνειδητής πειθαρχίας μέσα από την ισότιμη και αξιοκρατική μεταχείριση όλων των υποψηφίων, είπε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων των εφέδρων δοκίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών.



Ο Υπουργός Άμυνας σε ειδική τελετή παρέλαβε από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Μάριο Μαυρονικόλα και τον Υπεύθυνο της Υπηρεσίας Εξετάσεων Καθηγητή κ. Δημήτρη Νατσόπουλο τον ονομαστικό κατάλογο κατά σειράν επιτυχίας των εφέδρων δοκίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, στην παρουσία μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Παραδίδοντας τα αποτελέσματα, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσίασε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και διαβεβαίωσε για το αδιάβλητο της.
Σε σύντομη ομιλία κατά την επίδοση των αποτελεσμάτων ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Θέλω να καλωσορίσω όλους, ιδιαίτερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, τους καθηγητές του Πανεπιστημίου μας και τους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας στη σημερινή επίδοση, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για τους δόκιμους αξιωματικούς και για τους υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς της κλάσης 2012 Β΄ΕΣΣΟ.
Πριν από οτιδήποτε άλλο, θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Παιδείας, και βεβαίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε η οποία είναι απολύτως διαφανής και εξασφαλίζει αντικειμενική και δίκαιη κρίση όλων των υποψηφίων. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα, όχι μόνο στους κληρωτούς και στις οικογένειες τους αλλά και στην κοινωνία μας, ότι δεν υπάρχει απλώς δικαιοσύνη αλλά υπάρχει και εμπεδώνεται η αίσθηση και η ευθύνη της συνειδητής πειθαρχίας μέσα από την ισότιμη και αξιοκρατική μεταχείριση όλων των υποψηφίων. Είναι μεγάλες οι ευχαριστίες μας προς το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της διαδικασίας. Θέλω επίσης να συγχαρώ την Εθνική Φρουρά για τη διασφάλιση των όρων ώστε το σύστημα να λειτουργήσει με δίκαιο και αδιάβλητο τρόπο».
Ακολούθως ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι για τις θέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών εξεδήλωσαν ενδιαφέρον 1.834 κληρωτοί εκ των οποίων 1.733 πληρούσαν τα κριτήρια. Από αυτούς πέρασαν τις αθλητικές δοκιμασίες 1.253, οι οποίοι και παρακάθισαν στις γραπτές εξετάσεις. Από τους υποψήφιους πέτυχαν και θα λάβουν τις θέσεις 153 ως δόκιμοι αξιωματικοί και 600 ως υπαξιωματικοί, δηλαδή δεκανείς και λοχίες, είπε ο Υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε ότι «αντίγραφο των αποτελεσμάτων θα δοθεί αμέσως στους τρεις διοικητές των ΚΕΝ, οι οποίοι είναι παρόντες σήμερα για να τα αναρτήσουν εις θέαν όλων των κληρωτών που υπηρετούν». Τέλος, ενημέρωσε ότι θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα και στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΦ ως τεκμήριο της διαδικασίας και της κατάταξης των υποψηφίων.
Οι γραπτές εξετάσεις, οι οποίες διεξήχθησαν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας, περιελάμβαναν τρεις δοκιμασίες: ένα δοκίμιο έκθεσης και δυο τεστ ψυχοτεχνικής δοκιμασίας