24/5/12

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συναντήθηκε με αντιπροσωπία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου
 
24/05/2012


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με αντιπροσωπία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI). Επικεφαλής της αντιπροσωπίας ήταν ο Πρόεδρος και Διοικητικός Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Nick Larigakis και σ’αυτή συμμετείχαν ο κ. Kostas Alexakis, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και οι κ.κ. Leon Andris και Gus Andy, μέλη του Οργανισμού. Τους συνόδευε η κα Demetra Atsaloglou, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Έρευνας του AHI. Η αντιπροσωπία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, με σκοπό την ενημέρωση της για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την παρούσα φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό πρόβλημα, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Ακόμη, η αντιπροσωπία ενημερώθηκε από τον κ. Νεοφύτου για τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της
επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θα προωθηθούν σ΄ αυτά τα πλαίσια, όπως το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, το ζήτημα της μετανάστευσης, η κοινωνική συνοχή, η ενεργειακή ασφάλεια, κ.ά.
Ο κ. Larigakis ενημέρωσε τον κ. Νεοφύτου για τις συνεχείς προσπάθειες του
AHI και της ομογένειας γενικότερα, που αποσκοπούν στην προώθηση των κυπριακών θέσεων στα κέντρα λήψεως αποφάσεων στις ΗΠΑ.