24/5/12

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή του Καναδά
 
24/05/2012


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε σήμερα συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του Καναδά στην Κύπρο (με έδρα την Αθήνα) κ. Robert William Peck, εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Τον κ. Peck συνόδευαν ο Αντιπρόσωπος του Καναδά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. David Plunkett, η Σύμβουλος της Υπάτης Αρμοστείας, κα Alisson Stewart και η Επίτιμη Πρόξενος του Καναδά στην Κύπρο, κα Ρίτα Σεβέρη.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, κάνοντας ειδική αναφορά στις
διακοινοβουλευτικές συναντήσεις που θα διοργανώσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο αυτό. Σημείωσε, παράλληλα, τη στήριξη της Βουλής στην προσπάθεια περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και του Καναδά, ιδιαίτερα στους τομείς των επιχειρήσεων, του τουρισμού και της ενέργειας. Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στις χώρες της Ευρωζώνης, όπως και στις τελευταίες συναφείς εξελίξεις στην Κύπρο, υπό το φώς της ευρύτερης οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας ταυτόχρονα τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κύπρο προς αντιμετώπισή της.
Ο
κ. Peck υπογράμμισε τις μακρές και εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Καναδά και Κύπρου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές θα εντατικοποιηθούν και θα εμβαθυνθούν περαιτέρω, ιδιαίτερα μεταξύ των δύο κοινοβουλίων. Εξάλλου, ο κ. Plunkett αναφέρθηκε εκτεταμένα στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημείωσε δε με βεβαιότητα ότι αυτές θα γίνουν ακόμα πιο στενές κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.