24/12/15

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Νίκου Χριστοδουλίδη


Σε σχέση με το δημόσιο διάλογο που γίνεται με αφορμή την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νταβός, η Κυβέρνηση επιθυμεί κατ’ αρχάς να διευκρινίσει ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για μεταφορά των συνομιλιών ή και για πραγματοποίηση της όποιας διάσκεψης που να αφορά το θέμα των εγγυήσεων, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Εξάλλου, όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ξεκαθαρίσει, στην παρούσα φάση του εν εξελίξει διαλόγου κάτι τέτοιο θα ήταν πρόωρο και σε καμία περίπτωση βοηθητικό.
 
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού και η δική μας πλευρά πράττει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει την πατρίδα μας.
 
 Τυχόν ιδέες ή και σκέψεις, στις οποίες – επαναλαμβάνεται - η Κυβέρνηση δεν υπήρξε  κοινωνός, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν προβλήματα στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και επειδή ουδείς επιθυμεί περισσότερο από τη δική μας πλευρά η παρούσα διαπραγματευτική διαδικασία να φέρει συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα, επαναλαμβάνουμε την προσήλωσή μας στον διάλογο  και εκφράζουμε την αποφασιστικότητά μας να μη συναινέσουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες που στην ουσία δυσχεραίνουν την εν εξελίξει διαδικασία.

----------------------