23/7/15

Μήνυμα του Πρόεδρου της Βουλής προς την ελληνική κυβέρνηση για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Μήνυμα του Πρόεδρου της Βουλής προς την ελληνική κυβέρνηση
για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα


Με την ευκαιρία της 41ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα και την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, το ακόλουθο ευχετήριο μήνυμα:

«Με την ευκαιρία της 41ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, σας απευθύνω θερμές ευχές για πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία του ελληνικού λαού, με σύντομη υπέρβαση της σημερινής δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Η κατάρρευση της επταετούς χουντικής τυραννίας επήλθε ως αποτέλεσμα της εθνικής προδοσίας και της τραγωδίας της Κύπρου. Για 41 ολόκληρα χρόνια, η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει στρατιωτικά μεγάλο μέρος εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του κυπριακού λαού.

Προσβλέπουμε, σταθερά και με βεβαιότητα, στη συμπαράσταση της Ελλάδας και στην αδιάσπαστη εθνική ομοψυχία, για δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, στη βάση των αρχών του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου».