23/7/15

Σε στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κάλεσε την κυπριακή ομογένεια της Αυστραλίας ο Υπουργός Γεωργίας

Σε στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κάλεσε την κυπριακή ομογένεια της Αυστραλίας ο Υπουργός Γεωργίας


Την στήριξη της κυπριακής ομογένειας στην Αυστραλία προς τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης. Ο Υπουργός Γεωργίας ήταν ο κύριος ομιλητής σε συγκέντρωση που οργάνωσε η κυπριακή ομογένεια, χθες, Τετάρτη, 22 Ιουλίου, στην Αδελαΐδα.
Ο κ. Κουγιάλης κάλεσε την ομογένεια να παραμείνει ενωμένη και με σθένος να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού μέσα από την προβολή των θέσεων μας. Η ομογένεια, δήλωσε ο κ. Υπουργός, «μέσα από την προβολή των δίκαιων θέσεων μας μπορεί να πείσει τόσο την Αυστραλιανή Κυβέρνηση όσο και την Αντιπολίτευση για την ορθότητα αυτών, υποβοηθώντας έτσι σημαντικά τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη».
Το Κυπριακό εισέρχεται σε μια κρίσιμη καμπή, υπογράμμισε ο κ. Κουγιάλης, κατά την οποία «φαίνεται να δημιουργούνται προϋποθέσεις που μας επιτρέπουν να διαπραγματευτούμε στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που είναι δυνατόν να οδηγήσει επιτέλους, σε ένα θετικό αποτέλεσμα» και για αυτό ζήτησε από κάθε Κύπριο ομογενή όπως μεταφέρει το μήνυμα πως «έχει φτάσει επιτέλους η στιγμή για να απαλλαγούμε από την κατοχή, και να εξεύρουμε μια συνολική λύση που θα επανενώσει την Κύπρο, θα θεμελιώσει την ειρήνη και την σταθερότητα στην πατρίδα