15/6/15

Υπογραφή συμβολαίου για το Έργο «Ανάπλαση του Παραδοσιακού Πυρήνα – Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Απεσιά»

Υπογραφή συμβολαίου για το Έργο «Ανάπλαση του Παραδοσιακού Πυρήνα –
Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Απεσιά»


Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ανακοινώνει ότι υπογράφηκε σήμερα, 15 Ιουνίου 2015, το κατασκευαστικό Συμβόλαιο για το Έργο «Ανάπλαση του Παραδοσιακού Πυρήνα – Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Απεσιά». Το Έργο συγχρηματοδοτείται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία και ο προϋπολογισμός του καλύπτεται κατά 76,5% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), κατά 13,5% από την Κυπριακή Δημοκρατία και κατά 10% από την Τοπική Αρχή της Κοινότητας της Απεσιάς. Το συνολικό ποσό του Συμβολαίου για το Έργο ανέρχεται στα € 76.900,00 χωρίς του Φ.Π.Α.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να γίνει άμεσα και το Έργο θα υλοποιηθεί σε τρεις μήνες, ενώ θα ακολουθήσει μια 12μηνη περίοδος ευθύνης για ελαττώματα.

Το σχετικό συμβόλαιο υπέγραψαν εκ μέρους της Κυβέρνησης η Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως κα Αθηνά Αριστοτέλους και εκ μέρους της Κατασκευάστριας Εταιρείας «ΜΑΒ Εργοδυναμική Κατασκευαστική Ltd », που είναι ο επιτυχών προσφοροδότης, ο κ. Μάριος Ανδρέου, στην παρουσία του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Απεσιά κ. Λευτέρη Περικλή.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει οριστεί ως Δικαιούχος στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, και συγκεκριμένα στο Καθεστώς 4.1.3/3.2 του Άξονα Προτεραιότητας 4 LEADER : «Εφαρμογή στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας», και το Έργο θα υλοποιηθεί κάτω από το Μέτρο 3.2: «Διατήρηση, Αποκατάσταση και Αναβάθμιση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Φυσικού Πλούτου».

Με την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, έχουν εκτελεστεί με επιτυχία σημαντικά έργα σε όλη την Κύπρο, τα οποία ήταν συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.  
________________
15 Ιουνίου 2015