22/5/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Κάδη σε τιμητική εκδήλωση του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Κάδη
 σε τιμητική εκδήλωση του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας


Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη σεμνή αυτή εκδήλωση του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας, με την οποία τιμούνται οι τέσσερεις διατελέσαντες Διευθυντές από της ίδρυσης του σχολείου. Η προσφορά του καθενός ξεχωριστά, υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας και αναγνωρίζεται και εκτιμάται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Συγχαίρω τη Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Ελένη Χριστοφίδου για την ευγενική αυτή πρωτοβουλία, η οποία γεννήθηκε από την επιθυμία της να αναδείξει την παρουσία του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας στον Δήμο Έγκωμης. Η αφιερωτική πλάκα για τους Διευθυντές που υπηρέτησαν το Γυμνάσιο, κατασκευάστηκε με έξοδα της Σχολικής Εφορίας Έγκωμης.

Το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας κάλυψε ένα σημαντικό κενό με την ανέγερσή του το 1988, αφού η Μακεδονίτισσα ήταν μια νέα περιοχή με ραγδαία ανάπτυξη και πολλές οικογένειες με παιδιά. Κτίστηκε σε χώρο που δώρισε η Ιερά Μονή Κύκκου και ένα μέρος ο Δήμος Έγκωμης. Οι εργασίες ανέγερσης άρχισαν στις 28 Δεκεμβρίου 1987 και σε διάστημα οκτώ μηνών συμπληρώθηκε η A ’ φάση του Σχολείου. Η Β’ φάση, που περιλαμβάνει την Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσεως και τα γήπεδα καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας, συμπληρώθηκε το καλοκαίρι του 1989 και η Γ’ φάση, που περιλαμβάνει τρία εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ένα εργαστήριο Φυσικής, ένα εργαστήριο Οικιακής Οικονομίας, δύο αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο Συμβουλευτικής Αγωγής, ιατρείο, δύο γραφεία Βοηθών Διευθυντών και τουαλέτες, συμπληρώθηκε το καλοκαίρι του 2005. Κατά τη σχολική χρονιά 2005-2006, λειτούργησε, επίσης, αίθουσα πολυμέσων. Πρόκειται λοιπόν για μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη σχολική υποδομή.

Η Διευθύντρια του Σχολείου θεωρεί το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας ένα Σχολείο ευλογημένο, και δεν έχω παρά να συμφωνήσω και να υπερθεματίσω για την αξία αυτής της ξεχωριστής οντότητας στον Δήμο Έγκωμης. Το επίπεδο των μαθητών είναι ιδιαίτερα ψηλό, το εκπαιδευτικό προσωπικό προσοντούχο και η δράση όλης αυτής της σχολικής μονάδας, συμβάλλει θετικά στην πνευματική ανάπτυξη της περιοχής. Οι μαθητές του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας έχουν αναπτύξει ιδιαίτερη δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, την καλλιέργεια του εθελοντισμού, την προσφορά στον συνάνθρωπο, την τιμή στους αγώνες της πατρίδας μας και γενικότερα δράσεις που αποδεικνύουν ότι μπορούν να αποτελέσουν λαμπρό παράδειγμα για την μαθητική κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους μας, που την εκδήλωση αυτή θα διανθίσει με την παρουσία της η Χορωδία Παραπληγικών και Φίλων Κύπρου, η οποία τελεί υπό την υψηλή προστασία του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και την οποία διευθύνει ο μουσικός Γιώργος Ταμπούρας, τον οποίο συγχαίρω και προσωπικά για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί.

Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο σας και να σας βεβαιώσω ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και εγώ προσωπικά, θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας.