4/12/14

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο FREDERICK


Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου FREDERICK ,
Κύριε Πρόεδρε του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου FREDERICK ,
Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζω στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιείται στη Βουλή για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Πανεπιστημίου FREDERICK . Η καθιδρυμένη με το μνημόνιο συνεργασία αποσκοπεί στη δημιουργία των προϋποθέσεων για στενή, εποικοδομητική και αμοιβαία συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του Πανεπιστημίου, ώστε να αναβαθμιστεί ο πολύπλευρος ρόλος που η Βουλή καλείται να διαδραματίσει στο πλαίσιο των τρεχουσών κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών, αλλά και ο συντεταγμένος ρόλος της που δεν είναι άλλος από το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η Βουλή, μέσω της πιο στενής επαφής με το Πανεπιστήμιο, θα μπορεί να αξιοποιήσει το ερευνητικό έργο, τις ακαδημαϊκές γνωμοδοτήσεις και την ακαδημαϊκή γνώση ως προς εξειδικευμένα επιστημονικά πεδία, είτε στο πλαίσιο της νομοθετικής της δραστηριότητας είτε στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει ακόμη στόχο να συμβάλει στην ενδυνάμωση του ρόλου και της συνδρομής του Πανεπιστημίου στα δρώμενα της κυπριακής κοινωνίας, καθώς και να οδηγήσει στην ενεργότερη συμμετοχή του, διά της παροχής επιστημονικής στήριξης, στην κοινωνία των πολιτών.

Εκφράζω λοιπόν τη μεγάλη μου ικανοποίηση και είμαι βέβαιος ότι με το παρόν Μνημόνιο ανοίγεται ο δρόμος για μια εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο μερών προς όφελος βέβαια της κυπριακής κοινωνίας.
------------------------