10/11/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας
10/11/2014


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), οι οποίοι του επέδωσαν την Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής για το 2013.

Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της ΕΔΥ κ. Παύλος Παπαγεωργίου είπε ότι «έχουμε επιδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Έκθεση των εργασιών της ΕΔΥ για το έτος 2013.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2013 συνεχίζονταν κανονικά οι εργασίες της Επιτροπής, όπως προσλήψεις, διορισμοί, προαγωγές και όλες οι αρμοδιότητες της. Με την ψήφιση του Νόμου περί απαγόρευσης πλήρωσης θέσεων και προαγωγών έχει αφαιρεθεί ένα σημαντικό μέρος της εργασίας της Επιτροπής που αφορούσε τους διορισμούς και τις προαγωγές, λόγω των παγοποιήσεων».

Πρόσθεσε ότι σε άλλους τομείς αυξήθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής και συγκεκριμένα αναφορικά με τους αναπληρωματικούς διορισμούς και τις αποσπάσεις. Η αύξηση, είπε, ήταν του ποσοστού της τάξης του 45 % και 56% αντίστοιχα. «Αυτά κρίθηκαν αναγκαία, λόγω του αριθμού πρόωρων αφυπηρετήσεων», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

Σημείωσε ότι «και οι αποσπάσεις και οι αναπληρωματικοί διορισμοί βοηθούν την εναλλαξιμότητα που είναι στόχος της Κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας».

Είπε ακόμη ότι «το 2013 είχαν αφυπηρετήσει πρόωρα χίλια άτομα και το 2012, 890 άτομα. Για το 2014, μέχρι τώρα, έχουν αφυπηρετήσει πρόωρα 350 άτομα».
Για το θέμα των αποπαγοποιήσεων θέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία είπε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε έγκριση για αποπαγοποίηση 62 θέσεων, κυρίως για διευθυντικές θέσεις και θέσεις Γενικών Διευθυντών. Μέχρι στιγμής, είπε, έχουν πληρωθεί 24 θέσεις, 14 εκ των οποίων αφορούν Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, ενώ οι υπόλοιπες διευθυντικά στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας. Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης θέσεων για Διευθυντές Τμημάτων, ενώ η διαδικασία για τους Γενικούς Διευθυντές αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιανουαρίου.