16/10/14

Eπαφές του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στη Μόσχα

 Eπαφές του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στη Μόσχα

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τα μέλη της αντιπροσωπείας, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Γερουσίας, Πουμουχάνοφ.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον κ. Δημήτρη Χριστόφια και την κυπριακή αντιπροσωπεία για το Κυπριακό, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν από τον Ρώσο αξιωματούχο για την κατάσταση στη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κριμαία. Εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία και τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης και ανάπτυξης της φιλίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και μεταξύ των δύο λαών.
Εξέφρασαν τη σταθερή τους αλληλεγγύη στην Κύπρο και τον κυπριακό λαό, ενώ παράλληλα εκφράστηκε και η επιθυμία δημιουργίας ομάδων φιλίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, εφόσον η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων εκφράσει απαρέσκεια για τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κυρώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και απαγόρευση εισόδου στις χώρες της Ένωσης, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, σταθερών φίλων της υπόθεσης μας, όπως είναι ο Γκεόργκι Μουράτοφ, πολύ γνωστός σε όλους τους Κύπριους, ένεκα της θητείας του ως Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, αλλά και ως Πρόεδρος των Συνδέσμων Φιλίας Κύπρου και Ελλάδας, καθώς επίσης και τον αντιπρόεδρο της Δούμας Ιβάν Μελνίκοφ.
Ο τέως Πρόεδρος εκφράζει παράκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να αναλάβουν δράση για να τερματιστεί αυτή η ανωμαλία που αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη των πολύπλευρων σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενός από τους πιο σταθερούς συμπαραστάτες της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σήμερα το πρωί η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Σεργκέι Αξικόνοφ Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Κριμαίας. Σε όλες τις συναντήσεις ήταν παρών και ο Γκεόργκι Μουράτοφ.