5/7/14

Μνημόσυνο και τρισάγιο στη μνήμη των 13 πεσόντων της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί

Μνημόσυνο και τρισάγιο στη μνήμη των 13 πεσόντων
της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί


Το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανακοινώνουν ότι θα τελεσθούν τα ετήσια μνημόσυνα των 13 πεσόντων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και των Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ στην έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Οι επιμνημόσυνες τελετές θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Την Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014 στις 8.30 π.μ.

  • Των Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Λεμεσό, και εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.
  • Του Πλοιάρχου Λάμπρου Λάμπρου, στον ιερό ναό Αγίου Κυριάκου στο Κίτι, και εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.
  • Του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, στον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά, και εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης.
  • Των Κελευστών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου.
  • Του Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου, στον ιερό ναό Αγίου Σάββα στα Λειβάδια, και εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Γραμματέας του Υπουργικού κ. Θεοδόσης Τσιόλας.
  • Του Λοχία Βασίλη Κρόκου, στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Λάρνακα, και εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου.

  • Του Λοχία Σπύρου Τταντή, στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα στις Καμάρες Λάρνακας, και εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.
  • Του Λοχία Γιώργου Γιακουμή, στον ιερό ναό Αγίου Θεράποντος και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες, και εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκης.
  • Του Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου, στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου στην Ορμήδεια, και εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης.
  • Του Λοχία Αδάμου Αδάμου, στον ιερό ναό Αγίου Επιφανείου στο Αλεθρικό, και εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη.

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 και ώρα 8.30 π.μ.

  • Του Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους, στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό, και εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί η Επίτροπος Προεδρίας κα Καίτη Κληρίδου.

Σημειώνεται ότι το τρισάγιο στη μνήμη των 13 πεσόντων αξιωματικών και υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και των Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ θα τελεστεί την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014, στις 9 π.μ., στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Το τρισάγιο θα τελεστεί στην παρουσία των οικογενειών των πεσόντων και του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

_____________