3/2/14

Επίσκεψη εργασίας του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ιταλία


Επίσκεψη εργασίας στην Ρώμη θα πραγματοποιήσει στις 4 Φεβρουαρίου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων. Κατά την επίσκεψη, ο κ. Ζήνων θα συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του
στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο Υπουργείων, εν όψει και της ανάληψης από την Ιταλία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Θα συζητηθούν θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση σε θέματα που αφορούν την Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, θα συζητηθεί το θέμα της μετανάστευσης καθώς και η συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών κρατών σε συνάρτηση με την νεοσύστατη άτυπη ομάδα Medgroup, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Κύπρου και της Ισπανίας και σκοπό έχει τον συντονισμό σε θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος χωρών της μεσογειακής λεκάνης.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών θα έχει επίσης συνάντηση με την Διπλωματική Σύμβουλο του Ιταλού Πρωθυπουργού κ. Enrico Letta και τον Διπλωματικό Σύμβουλο του κ. Mario Mauro, Υπουργού Άμυνας της χώρας.
Κατά την παραμονή του στην Ρώμη, ο Γενικός Διευθυντής θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους ιταλικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.