3/2/14

Σχέδιο Δράσης για το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με oρίζοντα το 2020

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης εξήγγειλε την ετοιμασία Σχεδίου Δράσης με ορίζοντα το 2020 που έχει στόχο τον καθορισμό τόσο στρατηγικής, προτεραιοτήτων και επιμέρους στόχων όσο και χρονοδιαγραμμάτων και δεικτών αποτελέσματος και απόδοσης. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός παραγωγικού και αναπτυξιακού Υπουργείου με κοινό όραμα, κοινή στρατηγική και στόχο, ώστε να συμβάλει άμεσα και ουσιαστικά στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής μέσα από την ανάπτυξη, προωθώντας έργα και προγράμματα πρόσθετης αξίας.
Στρατηγική επιδίωξη είναι η διαφοροποίηση του αναπτυξιακού μοντέλου και η διεύρυνση σε νέους τομείς μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών, τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων και την ωρίμανση και προώθηση αναπτυξιακών έργων και προγραμμάτων. Όραμα του Υπουργείου είναι η αειφόρος αξιοποίηση και οικονομική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων αλλά και του θαλάσσιου πλούτου της Κύπρου, και η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.
Σήμερα, ο κ. Κουγιάλης πραγματοποίησε συνάντηση με όλους τους Διευθυντές των Τμημάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου κατά την οποία παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες πολιτικής του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με ορίζοντα το 2020 που είναι:
• Η μεταρρύθμιση της αγροτικής οικονομίας, • Η ανάπτυξη πράσινης οικονομίας, • Η προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης • Η διαχείριση και ανάπτυξη των υδάτινων πόρων.
Στo πλαίσιο της σημερινής συνάντησης αποφασίστηκε η σύσταση ομάδων εργασίας για προώθηση των πυλώνων πολιτικής και συγκεκριμένα η ετοιμασία προτάσεων για υλοποίηση των στρατηγικών στόχων, καθώς και η δημιουργία ομάδων ωρίμανσης έργων. Στόχος είναι η υλοποίηση του οράματος που έχει θέσει το Υπουργείο.- 3.2.2014