11/10/13

Συμμετοχή Κυπρίων Βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ στο Μαυροβούνιο

Ο
ι Βουλευτές κ.κ. Σοφοκλής Φυττής, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Ανδρέας Καυκαλιάς, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), μεταβαίνουν αύριο στην πόλη Μπούτβα του Μαυροβουνίου, για να συμμετάσχουν στη φθινοπωρινή συνάντηση της Συνέλευσης, από τις 13 ως τις 15 Οκτωβρίου. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.

Στο πλαίσιο της φθινοπωρινής συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί το Μεσογειακό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ του ΟΑΣΕ, με θέματα την κατάσταση στη Συρία και «Μεσόγειος: Mια Ένωση Πολιτισμών». Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, διάσκεψη με γενικό θέμα «Αντιμετώπιση Διασυνοριακών Απειλών και Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: O Ρόλος του ΟΑΣΕ». Τις επιμέρους ενότητες της Διάσκεψης θα απασχολήσουν η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των διασυνοριακών απειλών και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή του ΟΑΣΕ, οι επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης στην ασφάλεια και το θέμα της ενσωμάτωσης διαφορετικών κοινωνιών.

Ο κ. Φυττής θα πάρει επίσης μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν το Προεδρείο της Συνέλευσης και οι επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπιών.

Τη φθινοπωρινή συνάντηση θα προσφωνήσουν ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου κ. Milo Djukanovic, ο Πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου και Πρόεδρος της K.Σ.ΟΑΣΕ κ. Ranko Krivokapic και o Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Igor Luksic. Εξάλλου, στο Μεσογειακό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ, προσκλήθηκε για να συμμετάσχει ως ομιλητής και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jean-Claude Mignon.