29/5/13

Υπογραφή Συμφωνίας Τεχνικών Διευθετήσεων για παροχή διευκολύνσεων μεταξύ Κύπρου και Ισπανίας 29/05/2013

Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ισπανία υπέγραψαν σήμερα Συμφωνία Τεχνικών Διευθετήσεων για παροχή διευκολύνσεων στην Κυβέρνηση της Ισπανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης και διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Με τη Συμφωνία Τεχνικών Διευθετήσεων, Κύπρος και Ισπανία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφάλειας. Η Συμφωνία αυτή αποτελεί απτή απόδειξη του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιας μορφής συμφωνία για διαχείριση κρίσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής υπογράφηκε μεταξύ της Κύπρου και του Καναδά στις 4 Απριλίου 2013.

Η ισπανική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσης εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος καθώς και θέματα αρμοδιότητας των Υπουργείων των δυο χωρών.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας τη Συμφωνία υπόγραψε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής/Πολιτικός Διευθυντής κ. Ευριπίδης Λ. Ευρυβιάδης και εκ μέρους της Ισπανίας ο Στρατηγός Ramon Prieto του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας.