29/5/13

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Μπρατισλάβα συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη 29/05/2013


O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Σλοβακία επισκέφθηκε την Κυπριακή Πρεσβεία στη Μπρατισλάβα έπειτα από πρόσκληση του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριου Κουντουρίδη.
Ο κ. Πρέσβης, αφού καλωσόρισε τον Παναγιώτατο, τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για την επικρατούσα κατάσταση στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και του λαού για αντιμετώπισή της. Παράλληλα, υπογράμμισε τον σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία της Κύπρου, με την έμπρακτη υποστήριξη και το κοινωνικό έργο της, στην απάμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δυσπραγούντες πολίτες.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του για την επίσκεψη του, για πρώτη φορά, όπως ανέφερε, σε Κυπριακή Πρεσβεία. Εξέφρασε επίσης, την αμέριστη συμπαράσταση και συμπάθεια του προς την Κύπρο και ευχήθηκε αίσιο τέλος σε όλες τις δοκιμασίες του κυπριακού λαού. Επαίνεσε δε το ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα καθώς και τη σημαντική υποστήριξη και προσφορά της προς τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα από τις 25 ως τις 27 Μαΐου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 1150 χρόνια από την άφιξη των Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο έδαφος της μεγάλης Μοραβίας (863 μ.Χ.) και σημερινής Σλοβακίας.