28/5/13

Η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου αναχωρεί για το Ερεβάν

Η βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), αναχωρεί αύριο για το Ερεβάν, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης,
που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και Παρασκευή, 30 και 31 Μαΐου 2013, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξάμηνης Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Αρμενία. Την κα Κυριακίδου θα συνοδεύει ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Πανίκος Πουργουρίδης.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρία είναι η 25ετής διένεξη του Ναγκόρνο – Καραμπάχ και οι προσπάθειες του Συμβουλίου της Ευρώπης για προώθηση της συμφιλίωσης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, οι πρόσφατες εκλογές στο Μαυροβούνιο, η προώθηση εναλλακτικών λύσεων στην ποινή της φυλάκισης, καθώς και ο προϋπολογισμός και οι προτεραιότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2014 – 2015.

Τη Μόνιμη Επιτροπή αναμένεται να προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής της Αρμενίας, κ. Hovik Abrahamyan και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Προεδρεύων της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Edward Nalbandian.