10/3/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε συσκέψεων για την Οικονομία 10/03/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε χθες βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψης με τους αρχηγούς των κομμάτων με θέμα την Οικονομία.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Σπύρος Σταυρινάκης.

Μετά τη σύσκεψη, η οποία διήρκησε 75 λεπτά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ενημερώθηκαν πλήρως για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας». Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι η δήλωση του «είναι απλή και λιτή, όπως αρμόζει στο κλίμα των ημερών».
Ενωρίτερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προήδρευσε σύσκεψης, στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα και στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, η τεχνοκρατική ομάδα που διαπραγματεύεται με την Τρόικα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης καθώς και μέλη του Συμβουλίου που είναι πρώην Υπουργοί.