6/3/13

Επαφές του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στο Βερολίνο 06/03/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Υπουργείου και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, είχε σήμερα στο Βερολίνο σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και τους κύριους τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας.


Κατά τις συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ, αλλά και σε συνέντευξη που ο κ. Λακκοτρύπης παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Γερμανίας, επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των Γερμανών περιηγητών για την Κύπρο και η δυναμική στη συνεργασία μεταξύ των φορέων των δύο χωρών. Άλλωστε η Κύπρος αποτελεί προορισμό που ενδιαφέρει τους Γερμανούς τουρίστες αφού, πέραν των καλών καιρικών συνθηκών, προσφέρει ασφάλεια, φιλοξενία, κουλτούρα, γαστρονομία και αριθμό θεματικών μορφών τουρισμού.

Κύριος στόχος των επαφών της κυπριακής αντιπροσωπείας ήταν η επίλυση του προβλήματος της προσβασιμότητας στην Κύπρο μέσω της αύξησης των προσφερόμενων αεροπορικών θέσεων. Άμεσο επακόλουθο της αύξησης των αεροπορικών θέσεων, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εποχικότητας και η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών.

Με τις συναντήσεις στο Βερολίνο το Υπουργείο εγκαινίασε ουσιαστικά «επιθετική» πολιτική, με σκοπό την προώθηση και προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και ως επιχειρηματικού κέντρου για την προσέλκυση επενδυτών.

Ο κ. Λακκοτρύπης επιστρέφει στην Κύπρο αύριο.