6/3/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των Αγροτικών Οργανώσεων

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με εκπροσώπους όλων των Αγροτικών Οργανώσεων, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου κας Αίγλης Παντελάκη και υπηρεσιακών παραγόντων. Εκ μέρους των Αγροτικών Οργανώσεων παρέστη ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ κ. Πανίκος Χάμπας, ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΠΕΚ κ. Χρήστος Παπαπέτρου, ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού κ. Νεκτάριος Κάρυος, ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωαγροτικού κ. Λάμπρος Αχιλλέως και ο Πρόεδρος της Νέας Αγροτικής Κίνησης κ. Τάκης Χριστοδούλου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ως ακολούθως:

«Θέλοντας να στείλω το μήνυμα ότι η νέα Κυβέρνηση στηρίζει τον αγροτικό κόσμο επέλεξα σήμερα να έχω την πρώτη μου συνάντηση ως νέος Υπουργός Γεωργίας με τις Αγροτικές Οργανώσεις. Κατά τη συνάντηση έχουν τεθεί διάφορα θέματα, όπως είναι το θέμα του χαλουμιού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα επιμέρους επαγγέλματα των αγροτών μας, το θέμα του Μητρώου Αγροτών, το θέμα των διαδικασιών που έχουμε στο Υπουργείο Γεωργίας καθώς και θέματα προώθησης των διαφόρων προϊόντων που παράγουν οι αγρότες της Κύπρου. Εκείνο που έχει αποφασιστεί είναι το πλαίσιο στο οποίο θα εργαστούμε όλοι μαζί, συλλογικά και υπεύθυνα, τόσο ο Υπουργός όσο και οι λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας, καθώς και οι Αγροτικές Οργανώσεις ως μια ομάδα για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Είμαι βέβαιος ότι μέσα από αυτή τη συλλογική δουλειά και τη συμπαράσταση των Οργανώσεων θα καταφέρουμε να πετύχουμε την ώθηση που χρειάζεται ο αγροτικός τομέας, να επανεκκινήσουμε την αγροτική οικονομία και να επανασυστήσουμε αυτό τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην ύπαιθρο. Η πόρτα του Υπουργού Γεωργίας θα είναι ανοικτή πάντοτε και για τις Αγροτικές Οργανώσεις αλλά και για άλλα οργανωμένα επαγγελματικά σύνολα που αφορούν το Υπουργείο. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχουμε αυτό το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχουμε θέσει ως στόχο».