22/11/13

Εκδήλωση του ΚΕΠΑ με την ευκαιρία της έναρξης έργου για μέτρηση της παραγωγικότητας στις κυπριακές επιχειρήσεις



Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) πραγματοποιεί εκδήλωση με την ευκαιρία της έναρξης του έργου για την προώθηση της μέτρησης της παραγωγικότητας και της συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarking) επιχειρήσεων. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Παραγωγικότητας και στοχεύει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.



Η εκδήλωση, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 19 Νοεμβρίου 2013 και αναβλήθηκε λόγω δημόσιας αργίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 στις 6 μ.μ. – 8 μ.μ. στα Κεντρικά Γραφεία του ΚΕΠΑ στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως (Αίθουσα Γ΄). Η εκδήλωση περιλαμβάνει εργαστήρι για ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του πιλοτικού αυτού έργου, το ΚΕΠΑ παρέχει στις κυπριακές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να μετρήσουν την απόδοσή τους και να την συγκρίνουν με την απόδοση επιχειρήσεων από τον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο μέσω της αναγνωρισμένης πλατφόρμας BenchmarkΙndex. Στη βάση των αποτελεσμάτων της συγκριτικής αξιολόγησης, το ΚΕΠΑ θα στηρίξει την ανάπτυξη σχεδίων δράσης από τις επιχειρήσεις για ανάληψη βελτιωτικών παρεμβάσεων. Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2014, αφορά περίπου εκατό μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της βιομηχανίας τροφίμων και της μεταποίησης γενικότερα, στις οποίες οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ www.mlsi.gov.cy/kepa ή να επικοινωνούν με την Ανώτερη Λειτουργό Παραγωγικότητας κα Μαρία Νικολάου Χρίστου στο τηλ. 22806115, email: mnicolaou@kepa.mlsi.gov.cy.

-------------------------

22/11/2013