26/6/13

Τελετή ορκωμοσίας ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών Τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τουρκοκυπριακές περιουσίες 26/06/2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, η τελετή ορκωμοσίας της Τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής που διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του στις 5 Ιουνίου 2013, για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με καταγγελίες που σχετίζονται με απαλλοτριώσεις και αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές. Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών.

Την Ερευνητική Επιτροπή απαρτίζουν η Πρόεδρος κα Ελεονώρα Νικολαΐδου, και τα μέλη κα Στάλω Αριστείδου και κ. Θάσος Νεοκλέους.

Μιλώντας στην τελετή, ο κ. Υπουργός ανέφερε: «Σας ευχαριστώ προσωπικά αλλά και εκ μέρους της Κυβέρνησης για την προθυμία σας να συμμετέχετε στην Ερευνητική Επιτροπή που έχει συσταθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για τη διερεύνηση αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά, καθώς επίσης την εξέταση της έκδοσης πολεοδομικής άδειας για τη συγκεκριμένη περιουσία. Αλλά, ακολούθως, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας, σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το πώς αυτή η ιδιοκτησία περιήλθε στην κατοχή της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Είμαι βέβαιος ότι τόσο το ήθος σας, αλλά και η ευρύτερη γνώση σας, θα είναι χρήσιμα εργαλεία τα οποία θα συμβάλουν στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης».

Από πλευράς της, η Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής κα Ελεονώρα Νικολαΐδου, είπε: «Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας για την επιλογή και τον διορισμό μας στην Ερευνητική Επιτροπή και για την εμπιστοσύνη την οποία μας δείξατε. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και θα διερευνηθεί με μεγάλη προσοχή. Θα αξιολογηθούν όλα τα γεγονότα και στοιχεία που θα περισυλλεγούν και θα προσπαθήσουμε να συμπληρώσουμε το έργο μας εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζεται από τους όρους εντολής (3 μήνες)».