10/12/12

Απονομή τιμητικής διάκρισης «Ονήσιλος» στον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «ΣΤΑΣΙΝΟΣ» 10/12/2012

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος» διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση με αφορμή τα Πενηντάχρονα του Συνδέσμου την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Σόλωνα Τριανταφυλλίδη, στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου.

Κατά τη εκδήλωση, ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους θα απονείμει την τιμητική διάκριση «Ονήσιλος» στον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «ΣΤΑΣΙΝΟΣ» για την πολυσχιδή δράση και πολύτιμη προσφορά του στον τομέα των Γραμμάτων.
Θα επιδοθούν επίσης τιμητικά διπλώματα σε εκπαιδευτικές, πνευματικές και επιστημονικές προσωπικότητες, μέλη και υποστηρικτές του έργου του «Στασίνου».
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης με θέμα «Το λογισμικό της γλώσσας: Από τη λέξη στο κείμενο».
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους και ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλης Παπαϊωάννου.
Την εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος» κ. Κωνσταντίνος Γιάλουκας.
Θα ακολουθήσει δεξίωση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.