10/12/12

Ο Υπουργός Άμυνας τέλεσε τα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων της 55ης Σμηναρχίας Μάχης 10/12/2012

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων της 55ης Σμηναρχίας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», τέλεσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης σε σεμνή τελετή που διοργάνωσε η Διοίκηση Αεροπορίας του ΓΕΕΦ.
Ο Υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής τόνισε: «Η Πολιτεία καθηκόντως αποτίει φόρο τιμής στους άντρες της πολεμικής μας αεροπορίας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Ενόσω συνεχίζεται η τουρκική κατοχή και απειλείται η επιβίωση του λαού μας από τον επεκτατισμό της Τουρκίας, οφείλουμε να ενισχύουμε την άμυνα μας για να υπερασπίσουμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι σε εκείνους που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα».
Των αποκαλυπτηρίων προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αεροπόρους. Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και ομιλία από τον Υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη.
Η τελετή έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων και με κατάθεση στεφάνων. Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, Βουλευτές της επαρχίας Πάφου, ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και άλλοι εκπρόσωποι από δημοτικές και κοινοτικές Aρχές της Πάφου καθώς και συγγενείς των πεσόντων.
Μετά την τελετή ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τους χώρους εγκατάστασης και λειτουργίας του υπερσύγχρονου εξομοιωτή πτήσεων ελικοπτέρων όπου εκπαιδεύονται σε ρεαλιστικές συνθήκες και μεθόδους τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας.