8/10/12

Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με έργα Κύπριας καλλιτέχνιδας, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ 08/10/2012

Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού κας Ελένης Θεοχάρους διοργανώθηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεγάλη εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάσθηκαν έργα της Κύπριας ζωγράφου Μελίνας Χατζηωάννου, η οποία ζει και δημιουργεί στη Γαλλία.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ Πρέσβης κ. Κορνήλιος Κορνηλίου
και ο Γάλλος Μόνιμος Αντιπρόσωπος στις Βρυξέλλες Πρέσβης κ. Philippe Etienne. Μίλησαν επίσης, ο επικεφαλής της Ομάδας των Γάλλων Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Jean-Pierre Audy, ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτισμού και η κα Mercy Ahun, εκπρόσωπος του οργανισμού GAVI που αγωνίζεται κατά της παιδικής θνησιμότητας.

Στην ομιλία του ο Πρέσβης κ. Κορνηλίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Κύπρο αλλά και μοναδική ευκαιρία να συμβάλει στην πρόοδο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. «Είναι ένα απαιτητικό καθήκον, ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίοδο της κρίσης», τόνισε ο κ. Κορνηλίου, «εργαζόμαστε, όμως, σκληρά με στόχο να παράγουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα προς την κατεύθυνση μιας Καλύτερης Ευρώπης». Επισήμανε στη συνέχεια ότι η ποιότητα και η ένταση της συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ζωτικής σημασίας σε αυτές τις προσπάθειες. Τόνισε
, παράλληλα, ότι πράγματι υπάρχει μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία, φυσικά με τη μεγάλη συμβολή των Κύπριων Ευρωβουλευτών, οι οποίοι με την καθημερινή εργασία τους συνεισφέρουν στην επιτυχία της εξάμηνης Προεδρίας της ΕΕ.

Αναφερόμενος στην έκθεση ζωγραφικής, η οποία είχε τον γενικό τίτλο «Ο Καθρέφτης των Ονείρων» και περιελάμβανε 40 πίνακες που συνδέουν τον κόσμο των παιδιών με τη φύση, ο κ. Κορνηλίου τόνισε ότι αυτή αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα της σύγχρονης κυπριακής τέχνης, συγχαίροντας ταυτόχρονα την καλλιτέχνιδα για τα πολύ όμορφα έργα της, με τα οποία μας μεταφέρει, όπως επισήμανε, στον αθώο και μαγευτικό κόσμο των παιδιών.


Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σε αυτήν συμμετείχαν πέραν των 120 ατόμων, μεταξύ αυτών πολλοί Ευρωβουλευτές, στελέχη των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, μέλη του διπλωματικού σώματος, δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι επισκέπτες.