8/10/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην τελετή απονομής των βραβείων αρίστων επιδόσεων στην Αειφόρο Διαχείριση του Νερού, στο Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο 08/10/2012

Η προσπάθεια που γίνεται στην ορθή χρήση και διαχείριση του πολύτιμου αγαθού, του νερού, είναι συλλογική και αφορά όλους μας. Με τιμά ιδιαίτερα η σημερινή βράβευση, η οποία όμως δεν απευθύνεται μόνο σε εμένα, αλλά και σε όλους τους Λειτουργούς του δημόσιου τομέα και όχι μόνο, με τη βοήθεια των οποίων έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό βήμα που αφορά στην αλλαγή στάσης και νοοτροπίας του Κύπριου πολίτη στην εξοικονόμηση του νερού.


Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και προωθείται με κεντρικούς άξονες τη διασφάλιση ενοποιημένης πολιτικής, επαρκούς, σύγχρονης και αυστηρά εφαρμοζόμενης νομοθεσίας και την αειφορία των φυσικών πόρων.


Το Υπουργείο Γεωργίας συνεχώς μελετά, σχεδιάζει, αναθεωρεί και λαμβάνει άμεσα μέτρα για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και για την αντιμετώπιση της ανομβρίας και την απεξάρτηση της παροχής πόσιμου νερού από τις καιρικές συνθήκες, με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.


Για την επίτευξη των στόχων αυτών αναγκαία προϋπόθεση ήταν και είναι πάντοτε η δημιουργία, προώθηση, αναβάθμιση και κατασκευή έργων, όπως φράγματα, σταθμοί επεξεργασίας λυμάτων, μονάδες αφαλάτωσης και άλλα έργα που διεξάγονται για το κοινό όφελος ή για ερευνητικούς σκοπούς.



Με την ευκαιρία αυτή συγχαίρω θερμά τον κ. Αντρέα Κυπριανού για την έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: «Η ιστορία μιας σταγόνας στην Κύπρο».


Τέλος, συγχαίρω θερμά το Κίνημα των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ορθολογική ανάπτυξη του τόπου και εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που επιτελεί.