31/7/12

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου για τις τιμές των πετρελαιοειδών 31/07/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα των τιμών των πετρελαιοειδών.
Οι δηλώσεις του κ. Συλικιώτη έγιναν μετά το πέρας της σύσκεψης της Υπουργικής Επιτροπής για τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τους στόχους της έρευνας που ξεκίνησε σήμερα για τις τιμές των πετρελαιοειδών, ο Υπουργός Εμπορίου εξήγησε ότι με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές που παρατηρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε τη σύγκληση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, όπως προνοείται από τον νόμο. Σημείωσε δε ότι η Επιτροπή, η οποία συνήλθε χθες υπό την προεδρία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου, αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας που θα αφορά τόσο τα πρατήρια όσο και τις εταιρείες των πετρελαιοειδών, εξετάζοντας το ύψος των τιμών και τις ημερομηνίες εισαγωγής των καυσίμων βάσει στοιχείων του Τελωνείου, καθώς και τις λιανικές τιμές πώλησης. «Ανάλογα με τα πορίσματα αυτής της έρευνας θα γίνουν και συστάσεις για να πάρουμε μέτρα, χωρίς να αποκλείουμε ότι ενδεχομένως να θέσουμε πλαφόν στις τιμές των πετρελαιοειδών», τόνισε.