13/12/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ιταλίας 13/12/2012


Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Ιταλίας στη Λευκωσία κ. Alfredo Bastianelli, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Ο Ιταλός Πρέσβης ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για την άψογη συνεργασία που είχε με τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις άριστες κοινοβουλευτικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του για την προσωπική συνεισφορά του κ. Bastianelli στην περαιτέρω εμβάθυνση των κοινοβουλευτικών σχέσεων της Κύπρου με την Ιταλία, τονίζοντας επίσης την πεποίθησή του ότι ο Ιταλός Πρέσβης θα συνεχίσει να προωθεί αυτές τις σχέσεις απ’ όπου και αν βρίσκεται στο μέλλον.

Τέλος, οι κ.κ. Ομήρου και Bastianelli αντάλλαξαν απόψεις για το κυπριακό πρόβλημα, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στις οικονομίες των δυο φίλων χωρών.