14/9/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τη νέα Πρέσβειρα της Φινλανδίας


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε, σήμερα, εθιμοτυπική συνάντηση, στο γραφείο του, με τη νέα Πρέσβειρα της Φινλανδίας στην Κύπρο κα Anu Saarela.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την Πρέσβειρα της Φινλανδίας για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, μεταξύ 9 και 11 Σεπτεμβρίου 2012. Ο κ. Αλετράρης επισήμανε τη σταθερή προσήλωση των κρατών μελών στην ανάγκη για λήψη μέτρων, μέσω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ο κ. Υπουργός έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στη λειψυδρία και την εγκατάλειψη της γης που συνδέονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή, ενώ παράλληλα επισήμανε την προσπάθεια που καταβάλλεται για διατήρηση της δυνατότητας της Ευρώπης για βιώσιμη παραγωγή τροφίμων και δημοσίων αγαθών.

Στη συνέχεια, ανταλλάχθηκαν απόψεις σε τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη γεωργία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αντίκτυπο που έχει η κλιματική αλλαγή στις συνθήκες ανάπτυξης και εξέλιξης των δασών.

Από την πλευρά της η κα Saarela διαβίβασε τις θερμές ευχαριστίες του Φινλανδού Υπουργού Γεωργίας για την άψογη φιλοξενία που έτυχε στην Κύπρο κατά την διάρκεια του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας.