14/9/12

Σχέδιο Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Καινοτομίας 14/09/2012


Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως Φορέας Διαχείρισης του Σχεδίου, ανακοινώνει την παρουσίαση του «Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Καινοτομίας», με σκοπό την ενημέρωση των επιχειρήσεων. Οι παρουσιάσεις, που θα δώσουν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με το Σχέδιο, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα κτήρια του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) σε διαφορετικές πόλεις ως εξής:

• Λευκωσία, Τετάρτη 19/9/2012, από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.
• Λεμεσό, Τετάρτη 26/9/2012, από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.
• Λάρνακα, Τετάρτη 3/10/2012, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 1 μ.μ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους γραπτώς, για καλύτερη προετοιμασία των συναντήσεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση nioannou@mcit.gov.cy. ή στα τηλέφωνα 22409372, 22409310.
Σκοπός του Σχεδίου είναι η υποστήριξη και ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που επενδύουν στην έρευνα και καινοτομία για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που προγραμματίζουν να διαθέσουν στην αγορά. Το Σχέδιο απευθύνεται σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που επενδύουν σε έρευνα και καινοτομία ή έχουν συνεργασία με ερευνητικό οργανισμό ή με ΜΜΕ έρευνας και καινοτομίας ή διαθέτουν πρωτότυπο καινοτόμου προϊόντος ή υπηρεσίας και προγραμματίζουν να θέσουν στην αγορά καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία. Η ΜΜΕ μπορεί να δραστηριοποιείται σε οποιοδήποτε τομέα οικονομικής δραστηριότητας εκτός από δραστηριότητες που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή ή εμπορία γεωργικών προϊόντων, με τους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, δραστηριότητες χονδρικού/λιανικού εμπορίου, ξενοδοχειακά καταλύματα ή κέντρα αναψυχής, εστιατόρια και ταβέρνες.

Το Σχέδιο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξής και την Κυπριακή Δημοκρατία.