25/5/12

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
25/05/2012


Όλες οι ενέργειες μας είναι νόμιμες και συνταγματικές ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης, σε σχέση με το διάταγμα που καθορίζει την ποσόστωση για το χαλούμι, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν λειτουργεί υπό το κράτος απειλών.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των αγελαδοτρόφων για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το χαλούμι και την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά, ο κ. Αλετράρης είπε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε το νομοσχέδιο που θέσαμε ενώπιον της.


Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι όλες οι ενέργειες μας είναι και νόμιμες και συνταγματικές. Αν (οι αγελαδοτρόφοι) επιθυμούν να πάρουν οποιαδήποτε νομικά μέτρα εναντίον της απόφασης της Βουλής, εναντίον του νόμου ή εναντίον του δικαιώματος του Υπουργού Εμπορίου μαζί με τον Υπουργό Γεωργίας για έκδοση διατάγματος που να καθορίζει την ποσόστωση, είναι ελεύθεροι να το κάνουν».


«Όπως είπα και σε άλλη περίπτωση, δεν λειτουργούμε κάτω από το κράτος απειλών. Πιστεύουμε ότι είμαστε νόμιμοι και ότι οι ενέργειες μας είναι προς τη σωστή και δίκαιη κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Αλετράρης.