15/3/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε εκπροσώπους των κοινοτήτων του πυρόπληκτου όρους Καρμέλ NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

15/03/2011
Την ευγνωμοσύνη τους για τη βοήθεια που παρείχε η Κύπρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τον περασμένο Δεκέμβριο στο όρος Καρμέλ του Ισραήλ εξέφρασαν σήμερα το πρωί προς τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, εκπρόσωποι των κοινοτήτων που διαμένουν στο όρος.



Κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κοινοτήτων Εΐν Χοντ, Νιορ Ετζιόν και Γιεμίν Ορντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Κύπρος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Ισραήλ, «όχι μόνο λόγω των φιλικών μας σχέσεων με το Ισραήλ αλλά και για ανθρωπιστικούς λόγους». Επισήμανε δε την ανάγκη να διατηρήσουμε τα δάση μας και τους «πνεύμονες» πρασίνου στην περιοχή.

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων του όρους Καρμέλ με επικεφαλής τον κ. Γκιλ Ντάνκνερ, επέδωσαν στον Πρόεδρο Χριστόφια Πιστοποιητικό Εκτίμησης για τη βοήθεια που παρείχε η Κύπρος και ο ίδιος προσωπικά, καθώς και φωτογραφία των παιδιών των κοινοτήτων στην οποία κρατάνε πανό στο οποίο αναγράφεται η λέξη «Ευχαριστούμε».