20/11/15

Η πρωτιά του Παράσχου Κεντ τιμά την Κύπρο και τη μαθητιώσα νεολαία

Η πρωτιά του Παράσχου Κεντ
τιμά την Κύπρο και τη μαθητιώσα νεολαία


Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής τίμησε σήμερα σε σεμνή τελετή τον μαθητή Παράσχο Κεντ του ιδιωτικού σχολείου Pascal , o οποίος εξασφάλισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Σχολικό Διαγωνισμό Έκθεσης της Κοινοπολιτείας για το 2015 (“ The Queen s Commonwealth Essay Competition 2015”), στην κατηγορία “ Senior ”, που διοργανώνει το Royal Commonwealth Society .

«Η πρώτη θέση που εξασφάλισες, ανάμεσα σε χιλιάδες μαθητές από 49 χώρες μέλη και εδάφη της Κοινοπολιτείας, που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, αποτελεί σπουδαία διάκριση για σένα αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο. Η τιμητική αυτή επιβράβευση μάς συγκινεί και μας κάνει όλους υπερήφανους», τόνισε ο Υπουργός απευθυνόμενος στον μαθητή.
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό, στην επιστολή « An open letter to the World s Leaders », για την οποία βραβεύτηκε ο Παράσχος Κεντ, καταγράφονται σημαντικές απόψεις που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν κριτικά σκεπτόμενο νέο, γεμάτο πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον. «Το παράδειγμά σου αποτελεί πρότυπο και αντικατοπτρίζει αυτό το οποίο επιθυμούμε και επιδιώκουμε για τα νέα παιδιά του τόπου μας», υπογράμμισε ο Υπουργός.